Onderhoud

Goed verzorgde planten, zijn mooie planten. En van mooie planten worden wij allemaal blij, niet waar? Bij Jasper de Jong willen wij u graag ontzorgen, ook nadat u van ons de binnenbeplanting heeft ontvangen. Het goed onderhouden van de beplanting  is erg belangrijk om het beoogde resultaat te behouden. Natuurlijk is er vaak wel een werknemer die de zorg voor de planten op zich wilt nemen, maar dit zijn geen groenexperts. Vaak wordt er teveel water aan de planten gegeven of juist weer te weinig. Ziektes worden daarnaast ook niet altijd tijdig opgemerkt en ook op het gebied van bemesting, snoeiwerkzaamheden en ondersteuning ontbreekt vaak de nodige kennis.

Wij komen graag eens per drie weken langs om het nodige onderhoud te doen. Hierbij melden onze groenexperts zich netjes wanneer zij arriveren en wanneer ze weer weggaan. Heeft u al beplanting staan? Ook de verzorging hiervoor nemen wij graag van u over. Wat u zich voor moet stellen bij zo’n onderhoudspakket? Dat leggen wij graag uit.

Regulier plantenonderhoud

Elke keer dat wij langskomen, verwijderen wij dood of verkleurd blad. Dit groenafval wordt door onszelf afgevoerd, dus u hoeft niet bang te zijn voor volle containers. In ieder geval vier keer per jaar maken wij de planten helemaal stofvrij. Dit draagt onder meer bij aan de uitstraling en de bladglans van de plant. Wanneer dat nodig is, zullen wij ook de plantenbakken draaien. Op deze manier krijgt de plant voldoende licht, waardoor hij goed kan groeien. Zit er onkruid in de bakken, vuiligheid of stof? Dat wordt elke keer verwijderd wanneer wij langskomen.

Het snoeien en ondersteunen van de planten

Goed snoeien is erg belangrijk, ook bij binnenplanten. Wanneer je goed snoeit, stimuleer je niet alleen de groei. Je zorgt er ook voor dat plant mooi in model blijft en het langer goed doet. Het grotere snoeiwerk doen wij in ieder geval in het begin van de lente en in de nazomer. Daarnaast controleren wij elke keer dat wij langskomen alle planten. Dreigt de plant erg uit model te raken? Dan snoeien we deze bij. Al het groenafval voeren wij zelf af. We zorgen er ook voor dat planten ondersteund worden en eventueel opgebonden. Dit zorgt onder meer voor een betere geleiding. Elke onderhoudsbeurt kijken wij of er aanpassingen nodig zijn.

 

Water geven

Naast licht, is water één van de belangrijkste dingen voor een plant. Zonder water gaan de planten dood en kan er geen fotosynthese plaatsvinden. Tijdens elke onderhoudsbeurt geven we de planten voldoende water. Het is belangrijk dat dit wordt gedaan door een groenexpert, die weet hoeveel elke plant nodig heeft. Bij de planten waar dit nodig is, verversen we het water en vullen we de hydrokorrels aan. Ook controleren we alle watermeters en worden deze eventueel vervangen.

Voeding

Goede bemesting is belangrijk voor binnenplanten, maar het is iets wat veel mensen vergeten. De juiste voeding zorgt ervoor dat een plant goed groeit en dat de kwaliteit van de plant blijft gewaarborgd. Wij bemesten de planten 2 tot 12 keer per jaar. Het is afhankelijk van de plant en het type bemesting, hoe vaak wij dit doen.

 

Het bestrijden van ongedierte en ziektes

Wanneer ziekte of ongedierte bij een plant niet tijdig wordt opgemerkt, kan dit helaas soms fataal zijn. Daarom is het erg belangrijk dat een expert tijdig ongedierte of een ziekte opmerkt. Zo kan hij of zij de juiste maatregelen treffen. Wanneer wij bij een onderhoudsbeurt een ziekte of plaag constateren, dan wordt deze snel bestreden. Wordt er een schimmelinfectie ontdekt bij een plant of een infectie veroorzaakt door een virus? Ook dan bestrijden wij deze direct. Verder behandelen wij vier keer per jaar de planten preventief tegen schadelijke insecten en ongedierte. Bij het bestrijden van ziektes en ongedierte, maken wij altijd gebruik van producten die biologisch afbreekbaar zijn.

Overige service en jaarlijkse rapportage

Constateren wij tijdens een onderhoudsbeurt dat een plant dood is, of er niet meer representatief uitziet? Dan zullen wij deze plant vervangen. Wij geven een garantie van een jaar op de planten die wij leveren. Deze garantie geldt echter wel onder bepaalde voorwaarden. Deze kunt u bij ons opvragen.

Elk jaar voeren onze groenexperts een kwaliteitscontrole uit waarvan een rapportage wordt gemaakt. Hierin beschrijven wij de staat van onderhoud en vermelden we of er planten vervangen moeten worden. In dit rapport vindt u ook eventueel andere adviezen op het gebied van beplanting, water geven en plantenbakken. Wanneer u het prettig vindt om het onderhoud en de beplanting jaarlijks te evalueren dan is dat ook mogelijk.

Contact

We komen graag ter plaatse om gezamenlijk in kaart te brengen wat uw wensen zijn en voorzien u graag vrijblijvend van een voorstel op maat.

Contact ons

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: