loader image

ONDERHOUD

Onderhoud

Goed verzorgde planten, ‘blijven’ mooie planten. Wanneer wij voor u uw beplanting binnen hebben aangepakt, bieden wij u ook een onderhoudscontract aan. Hiermee garanderen wij dat uw planten het ook goed blijven doen. Dit is de reden waarom onze klanten ook direct een onderhoudscontract bij ons afsluiten.

U bent zo verzekerd dat uw planten het goed blijven doen. Uw planten:

✔️ hebben zo altijd voldoende water,

✔️ krijgen de juiste bemesting

✔️ ziektes worden op tijd opgemerkt en aangepakt.

Daarbij zorgen wij dat de planten door snoeien en ondersteunen in model blijven. En met een onderhoudscontract maakt u natuurlijk ook gebruik van een jaar lang. Dit geven wij op onze planten.

Hoe ziet een onderhoudscontract eruit?

Wij komen eens per drie weken langs om het nodige onderhoud uit te voeren. Als u dat wenst, doen wij dat ook voor u bestaande beplanting. Dit valt er onder het onderhoudscontract:

Regulier onderhoud van uw planten

Wanneer we binnenkomen kijken we eerst hoe de planten erbij staan. We checken het waterpeil, de voeding en kijken of het blad nog glanst en er geen ziektes zijn ontstaan.

Daarna verwijdert de hovenier de dode en verkleurde bladeren. Wanneer het tijd is om te snoeien, dan pakken we dat op. Geen zorgen over het groenafval. Dat nemen wij zelf mee.

Verder maken wij uw planten minimaal 4x per jaar stofvrij. Zo blijft het blad glanzen. En dat is ook belangrijk voor de groei want planten hebben voldoende licht nodig. Daarom draaien wij ook de plantenbakken, wanneer nodig.

Daarnaast verwijderen wij ook onkruid en vuiligheid in de bakken.

Voldoende water

Naast licht, is water belangrijk voor een plant. En elke plant heeft een eigen hoeveelheid water nodig. Daarom krijgt elke plant voldoende water tijdens de onderhoudsbeurt. De groenexpert weet precies hoeveel water elke plant nodig heeft.

Daarnaast verversen we het water bij de planten waar dit nodig is. En vullen de hydrokorrels aan. Om te zorgen dat alle planten voldoende water blijven krijgen, hoort het controleren van de watermeters ook bij het onderhoud. En als ze aan vervanging toe zijn, vervangen we deze direct.

‘De groenexpert weet precies hoeveel water elke plant nodig heeft’

Placeholder

Groei en kwaliteit met de juiste voeding

Goede bemesting zorgt voor de juiste voeding en waarborgt de groeit en de kwaliteit van de plant. Wij bemesten de planten 2 tot 12 keer per jaar. Het aantal keer en het type bemesting is natuurlijk afhankelijk van de plant.

 

Planten snoeien en ondersteunen hoort erbij

Goed snoeien is erg belangrijk, ook bij binnenplanten. Wanneer je goed snoeit, stimuleer je de groei. En je zorgt ervoor dat de plant in model blijft en het langer goed doet.

Het grotere snoeiwerk doen wij in ieder geval in het begin van de lente en in de nazomer. Daarnaast controleren wij elke keer dat wij langskomen alle planten. Dreigt de plant erg uit model te raken? Dan snoeien we deze bij.

We zorgen er ook voor dat planten ondersteund worden en eventueel opgebonden. Dit zorgt onder meer voor een betere geleiding. Elke onderhoudsbeurt kijken wij of er aanpassingen nodig zijn.

Nogmaals, geen zorgen over het groenafval, dat voeren wij zelf af.

Het bestrijden van ongedierte en ziektes

Wanneer u ziekte of ongedierte bij een plant niet tijdig opmerkt en behandelt, is dit vaak fataal voor de plant. Daarom controleert onze expert hierop tijdens de onderhoudsbeurt. En behandelen wij planten preventief tegen insecten en ongediertes.

 

We treffen direct maatregelen

Wanneer wij bij een onderhoudsbeurt een ziekte of plaag constateren, dan bestrijden wij deze direct. Net als bij het ontdekken van een schimmelinfectie of een virusinfectie. Ook dan bestrijden wij deze direct.

 

En behandelen preventief

Daarnaast behandelen wij vier keer per jaar de planten preventief tegen schadelijke insecten en ongedierte. Bij het bestrijden van ziektes en ongedierte, maken wij altijd gebruik van producten die biologisch afbreekbaar zijn.

Overige service en jaarlijkse rapportage

Het kan natuurlijk toch gebeuren dat we tijdens een onderhoudsbeurt ontdekken dat een plant dood is of er niet meer representatief uitziet? Dan vervangen wij deze plant voor u.

 

Een jaar garantie op planten

Wij geven een garantie van een jaar op de planten die wij leveren. Deze garantie geldt echter wel onder bepaalde voorwaarden. Vraag deze gerust bij ons op.

Contact

We komen graag ter plaatse om gezamenlijk in kaart te brengen wat uw wensen zijn en voorzien u graag vrijblijvend van een voorstel op maat.

Contact ons

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: