loader image

Bouwacademie Groene Hart

Ontwerper: L+P Groep

Datum project: Maart 2020

Locatie: Amsterdam

Status: Afgerond

Aanleg. Onderhoud. Ontwerp.

Bouwacademie Groene Hart groener maken

Het gloednieuwe gebouw van Bouwacademie Groene Hart in Waddinxveen is opgeleverd in april 2021. Het is een bruisende plek waar onder meer jongeren worden opgeleid voor een prachtige toekomst in de bouw. Wanneer je een naam draagt met de term “groen” erin, kun je natuurlijk niet achterblijven op het gebied van interieurbeplanting. Wij reisden af naar Waddinxveen om Bouwacademie Groene Hart een stukje groener te maken.

Geluidsdempende planten

Op de koffie bij Bouwacademie Groene Hart in Waddinxveen bespraken wij wat de academie voor ogen had. Het opleidingsinstituut heeft een prachtig gebouw met veel kantoorruimtes. Op een paar mooie fotowanden na, waren de kantoren vrij strak en kaal. Ze misten ook echt groen in het gebouw. De academie wilde door middel van planten meer sfeer creëren. Een ander punt was dat de planten moesten zorgen voor een betere demping van het geluid.

Het klinkt misschien gek, maar het is echt zo: planten hebben invloed op geluid in het kantoor. Zo schreef P. Costa in 1995 al in zijn onderzoek Constructive Use of Vegetation in Office Buildings dat planten geluid absorberen. Dat is onder meer erg handig in een grote kantoortuin, waar meerdere mensen zitten te werken. Voor het dempen van geluid kun je onder meer gebruik van groene roomdividers. Een ander goede manier om geluid te dempen in ruimtes is het gebruik van moswanden.

DSC09648

‘Wil jij ook meer groen op kantoor?

neem contact met ons op!’

DSC09491

Welke planten pasten er?

Met onze lichtmeter en rolmaat gingen wij door de verschillende ruimtes van het opleidingsinstituut. Ook maakten we foto’s om een goed beeld te krijgen van de verschillende ruimtes. Per ruimte hebben we gekeken naar welke planten er goed pasten. Doordat veel van de ruimtes grote ramen hadden, was er sprake van veel natuurlijk licht. Iets wat natuurlijk enorm belangrijk is voor planten.

We hebben uiteindelijk gekozen voor een combinatie van kleinere, langwerpige bakken met kleine planten op de verschillende tafels en kasten in de kantoorruimtes. We kozen ook voor grotere potten met onder meer de Strelitzia Reginae en Kentia. De Kentia palm vindt zijn oorsprong op het Lord Howe-eiland in Australië en is een echte aanwinst met zijn mooie groene bladeren. De enorm populaire Strelitzia Reginae uit Zuid-Afrika kan daarbij enorm mooi bloeien met prachtige paarsoranje bloemen.

 

Een betonlook, maar wel met planten

Een bouwacademie kan niet natuurlijk zonder beton. Zo hadden de gietvloeren in de kantoorruimtes een mooie betonlook. Deze vloeren hebben wij geaccentueerd door te kiezen voor bakken en potten met een betonlook. De vloeren en potten met planten lopen op een mooie manier in elkaar over en zorgen voor een groene industriële look.

We kunnen wel zeggen dat we er in geslaagd zijn om Bouwacademie Groene Hart een stuk groener te maken. Niet alleen zijn de kantoorruimtes nu een stuk sfeervoller, maar de planten dragen ook bij aan de absorptie van het geluid. Natuurlijk hebben we niet alleen de kantoorruimtes in een fris, groen jasje gestoken. We hebben tegelijkertijd ook de hallen en kantine voor het personeel een groene opfrisbeurt gegeven. Daarbij hebben we het regelmatig onderhoud voor de planten op ons genomen. De kers op de taart was toch wel de Strelitzia die ging bloeien.

CONTACT

Bent u ook op zoek naar meer groen op de werkvloer voor een betere sfeer en geluidsdemping? Overweeg dan eens om te kijken naar onze groene roomdividers of moswanden. U kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We komen graag bij u langs!

Contact

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: