loader image

Dolmans groep IJsselstein

Ontwerper: -

Datum project: Februari 2021

Locatie: Ijsselstein

Status: Afgerond

Aanleg. Onderhoud. Ontwerp.

De kantine opfleuren van Dolmans

Bij Jasper de Jong Interieurbeplanting geven we niet alleen complete panden een groene make-over. We zijn er ook in gespecialiseerd om één of enkele ruimtes een compleet nieuw en groen gezicht te geven. Zo werden wij gevraagd om aan de slag te gaan in één van de belangrijkste ruimtes van het kantoor van dienstverleningsbedrijf Dolmans in IJsselstein: de kantine.

Waarom planten in een kantine?

Een kantine moet een plek zijn waar werknemers kunnen ontspannen en even tot rust kunnen komen. Een plek waar ze even lekker met elkaar kunnen kletsen, weekendplannen kunnen bespreken en natuurlijk kunnen genieten van een heerlijke lunch. Planten kunnen goed bijdragen aan het creëren van een ontspannen en rustige omgeving. Ze kunnen daarbij zelfs stress verlagen. Genoeg redenen dus om een kantine wat groener te maken. Doordat planten daarbij geluidsabsorberend werken, kun je ook door middel van groene roomdividers nog meer rust creëren in je kantine. Planten kunnen ook de lucht zuiveren van vervelende geuren. Wel zo handig als een collega heeft besloten om als lunch gerookte makreel te eten.

Groen kan ook het interieur van een kantine ook enorm opfleuren en accenten aanbrengen die de rest van het interieur complimenteren. Om deze reden werden wij gevraagd om de kantine van Dolmans onder handen te nemen. Dolmans had een vrij bontgekleurde kantine met een blauwe wand, felgekleurde banken en diepbruine stoelen. Zij wilden dit bonte interieur aanvullen met bonte kleuren in beplanting. Een taak die goed aan ons is besteed.

‘Advies nodig voor bij jou op de zaak of thuis?

We komen graag bij je langs!’

Felgekleurde planten voor accenten

Het plantenrijk kent veel planten met felgekleurde bladeren. Eén van de bekendste is misschien wel de kerstster, die we vaak rond de feestdagen terugzien. Er zijn echter ook veel andere binnenplanten met bijzonder felgekleurd blad, zoals de Cordyline ‘Red Star’ en de Calathea. Wij kozen bij deze kleurrijke kantine voor de Croton Variegatum als mooie eyecather in een donkere hoek. Deze tropische plant uit Azië heeft bontgekleurde bladeren in het rood, geel en groen. Aangezien deze plant niet perse direct zonlicht nodig heeft, was hij zeer geschikt voor deze donkere hoek.

De kantine had al bestaande bakken in de vensterbak. Deze hebben wij opgevuld met Aglaonema’s. Deze planten met unieke bladpatronen complimenteren het bonte interieur goed. In een mooie, grote pot die het bedrijf al had hebben we een Strelitiza geplaatst. Met zijn groene bladeren, geeft hij nog meer kleur aan de kleurige kantine. Met een beetje liefde en goede verzorging, zal deze Zuid-Afrikaanse plant op den duur ook prachtig gaan bloeien. Dat is ook iets waarvoor wij gaan, want wij hebben ook het regelmatige onderhoud van deze planten op ons genomen. Voor de tafels kozen we voor succulenten in ronde potten. Om het plaatje helemaal af te maken, plaatsten we ook nog een rond wandelement aan de muur.

Op naar de volgende fase

Met de toevoeging van mooie en bontgekleurde planten, zijn we er goed in geslaagd om het bonte interieur van de kantine van Dolmans goed te complimenteren. De natuurlijke uitstraling van de planten loopt daarnaast ook mooi over in de houten vloer en vensterbank. We zijn er blij mee dat we nog regelmatig mogen terugkomen om de planten de juiste verzorging te bieden.

Daarmee zijn we er echter nog niet. Momenteel zit Dolmans nog in een verbouwing, maar voor de volgende fase mogen we de kantoren gaan voorzien van het hoognodige groen. We kunnen niet wachten om weer met onze interieurverzorgers in IJsselstein aan de slag te gaan.

CONTACT

Planten kunnen een kantine echt opfleuren en zorgen voor een demping van het geluid. Hebben deze foto’s u enthousiast gemaakt en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijfskantine? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: