loader image

ROC Hilversum

Ontwerper: Schouwenhove

Datum project: Maart 2020

Locatie: Leiden

Status: Afgerond

Aanleg. Onderhoud.

Een jungle-ingang voor het ROC Hilversum

Op het ROC Hilversum worden de jonge professionals van de toekomst opgeleid. Als opleidingsinstituut wil je natuurlijk zorgen voor een gezonde werkomgeving, die tegelijkertijd ook inspirerend is. Goede redenen om te kiezen voor meer groen op school. Momenteel is het ROC Hilversum bezig met een grote verbouwing, die zij in verschillende fases uitvoeren. De school heeft ons in de arm genomen om als professional in de interieurbeplanting meer groen te realiseren op school. Fase 1 is inmiddels gerealiseerd: een jungle-ingang.

Waarom meer groen op school belangrijk is

Het was een goede keus van het ROC om te kiezen voor meer groen op school. Niet alleen zorgt meer groen binnen voor een gezondere en prettigere werkomgeving, maar ook kunnen planten de creativiteit bevorderen. Daarnaast hebben planten volgens verschillende onderzoeken een positief effect op de productiviteit. Natuurlijk moeten de leerlingen ook toetsen ondergaan op school en ook daar helpen planten bij. Ze kunnen namelijk stress en angst verminderen, iets wat menig student eervaart tijdens een moeilijke toets.

 

Planten die wel tegen een stootje kunnen

Wij gingen langs bij het ROC Hilversum om hun wensen te bespreken en te kijken wat de mogelijkheden waren. Fase 1 bestond uit het groener maken van de entree. De school wilde een jungle-effect creëren in de ontvangstruimte. We moesten goed kijken naar welke planten voor deze locatie geschikt waren. De planten zouden namelijk komen te staan bij grote ramen en kachels. Hierdoor kunnen de planten het in zowel de zomer als de de winter goed warm krijgen. Aan de andere kant staan de planten ook op de tocht, door deuren die open en dicht gaan.

We hadden dus planten nodig die wel tegen een stootje kunnen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een mix van sterke, tropische planten. Zo kozen wij voor de Strelitzia Nicolai: een prachtige plant uit Zuid-Afrika met enorme bladeren. Ook kozen wij voor de Monstera. Dit is een enorm sterke plant, welke ook wel bekend staat als de Gatenplant vanwege zijn karakteristieke uiterlijk. Om de plantenbakken meer op te vullen, kozen we voor sterke onderbeplanting die weinig licht nodig heeft.

‘Laten we samen

de mogelijkheden bespreken’

Jezelf wanen in de jungle

We combineerden deze weelderige, tropische planten met verschillende grijze potten die zorgden voor een speels effect. Ook plaatsten we een extra lichtinstallatie, zodat de tropische beplanting voldoende licht kreeg. We zijn enorm trots op het eindresultaat. Waar de entree eerst nog een kale, saaie bedoening was, wanen leerlingen en leraren zich nu elke dag nu in een jungle.

In afwachting op de volgende fase van de verbouwing, hebben wij in de tussentijd natuurlijk niet stilgezeten. We kregen het verzoek om een sfeervolle afscheiding te creëren tussen de koffiecorner en de samenwerkingszone. Hier hebben we gekozen voor groene roomdividers. Niet alleen zijn deze roomdividers enorm sfeervol, maar ze dragen ook bij aan het dempen van geluid. Zo kunnen leerlingen zich toch goed concentreren in de samenwerkingsruimte, terwijl er vrolijk wordt gekletst in de koffiecorner.

CONTACT

Leerlingen en leraren functioneren beter in een groene werkomgeving. Hebben deze foto’s u enthousiast gemaakt en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw school? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: