loader image

Internationaal Theater Amsterdam

Ontwerper: Internationaal Theater Amsterdam

Datum project: November 2022

Locatie: Amsterdam

Status:

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Binnenbeplanting.com is een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en aanleggen van binnenbeplanting voor diverse ruimtes, waaronder kantoren, hotels en theaters. We zijn trots op ons recente project bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op het Leidseplein in Amsterdam, waar we in fases te werk zijn gegaan.

Het project bij ITA is verdeeld in meerdere fases, waarbij ons doel is om de gehele Stadschouwburg te voorzien van een groen interieur. We hebben al succesvol fase 1 afgerond en zijn momenteel bezig met fase 2. Dit jaar zullen we fase 2 opleveren, waarbij we weer een aantal nieuwe planten en groene elementen zullen toevoegen aan het interieur.

Het project

Binnenbeplanting.com hecht veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit. Daarom worden er alleen planten gebruikt die geschikt zijn voor de omgeving waarin ze geplaatst worden en wordt er zorgvuldig omgegaan met de verzorging van de planten. Het uiteindelijke doel is om een gezond en groen binnenklimaat te creëren waarin mensen zich prettig voelen en beter kunnen presteren.

Voor dit project hebben wij binnenbeplanting.com een verscheidenheid aan planten gebruikt, waaronder de Parapluplant, Papyrus, Alocasia Zebrina, Epiphyllum, Anguliger, Epiphyllum Pumilum, Epiphyllum Oxypeltatum, Veitchia Mirellii, Caryota Mitis, Schefflera, Philodendron Selloum en Strelitzia Nicolai.

De planten

De Parapluplant, ook bekend als de Schefflera, is een groenblijvende kamerplant die een luchtzuiverende werking heeft. Papyrus is een waterplant die een Egyptische uitstraling geeft en de luchtvochtigheid in de ruimte kan verhogen. Alocasia Zebrina, ook wel Olifantsoor genoemd, heeft een opvallend uiterlijk met zijn gestreepte stengels en grote, hartvormige bladeren. Epiphyllum is een cactusachtige plant die bloemen produceert en weinig verzorging nodig heeft. Anguliger, ook wel Vishakenplant genoemd, heeft krullende bladeren die lijken op vishaken. Epiphyllum Pumilum en Epiphyllum Oxypeltatum zijn twee soorten epifytische cactussen met prachtige bloemen. Veitchia Mirellii, ook bekend als Adonidia Palm, is een kleine palmboom die een tropisch gevoel aan de ruimte geeft. Caryota Mitis, ook wel Clusterpalm genoemd, heeft geveerde bladeren en kan tot 6 meter hoog worden. Philodendron Selloum is een grote kamerplant met grote bladeren die een weelderige sfeer creëert. Strelitzia Nicolai, ook bekend als de Witte Paradijsvogelbloem, heeft grote bladeren en prachtige bloemen die lijken op een paradijsvogel.

Het gebruik van deze diverse planten draagt niet alleen bij aan de uitstraling van de Stadschouwburg, maar het zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit en een verhoogde luchtvochtigheid. Daarnaast kunnen planten ook een positief effect hebben op de gemoedstoestand en productiviteit van mensen. ITA heeft met dit project dus niet alleen gezorgd voor een prachtig groen interieur, maar ook voor een gezonder en prettiger binnenklimaat.

Met fase 2 in het vooruitzicht is binnenbeplanting.com druk bezig met de voorbereidingen en het ontwerpen van het groene interieur voor ITA. We kijken uit naar het eindresultaat en de voordelen die het zal bieden voor de bezoekers en medewerkers van het theater.

CONTACT

Hebben deze foto’s u enthousiast gemaakt en bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij voor uw tuin hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Dit zijn wij

Tristan - Hovenier
Wim - Aanleg hovenier
Nick - Hovenier
Koos - Hovenier
Jacco - Hovenier
Dennis -
Niels -
Jasper -
Patrick -
Michiel - Hovenier
Saskia -
Karin -
Hovenier -
Ivo -

Vrijblijvend advies?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van onze interieurbeplanting? Graag denken wij mee met uw project! Advies is altijd gratis. Maak via onze contact formulier vrijblijvend een afspraak. Onze groenadviseurs kunt u ook telefonisch bereiken via Onderstaand nummer

Contactgegevens

Jasper de Jong Interieurbeplanting
Waardsedijk Oost 8
3417 XJ Montfoort

 

0348 460 730

    Vul onderstaand formulier volledig in: